23948sdkhjf

Vd-byte nära för Volvo Cars – här är heta kandidater

2022 går Volvo Cars vd Håkan Samuelssons kontrakt ut och enligt källor är det främst sex kandidater som pekats ut som ny tänkbar vd.

Sedan 2012 har Håkan Samuelsson varit vd för Volvo Cars, men snart kan det vara dags för ett vd-byte. Enligt källor till Dagens Industri rör det sig främst om sex kandidater.

En av kandidaterna är Jonas Samuelsson som är nykomling i Volvo Cars styrelse. Jonas är 52 år och är idag vd för Electrolux. Han har dock flera års erfarenhet från fordonsbranschen och har jobbat både för Saab Automobile och General Motors.

Dennis Nobelius, vice vd för elbilstillverkaren Polestar som är gemensamt ägt av Volvo Cars och Geely, är också en tänkbar kandidat enligt DI:s källor. Dennis är 48 år.

Om inte Jonas eller Dennis tar över vd-rollen är 60-årige Lex Kerssemakers ett ytterligare namn som kommer upp i vd-diskussionerna. Lex är med i Volvo Cars ledning och har idag ansvar för det kommersiella hos Volvo Cars.

Tre ytterligare namn är Henrik Green, teknisk chef hos Volvo Cars, Mats Fägerhag, vd för Geely-ägda CEVT i Göteborg och Anders Gustafsson, Volvo Cars Amerikachef, men enligt tidningens källor anses dessa inte vara lika troliga som de tidigare nämnda.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.094