23948sdkhjf

Volvo avslutar alla permitteringar

Tack vare en högre aktivitet hos Volvos kunder har Volvo AB nu kunnat avsluta alla sina permitteringar. Hos lastbilstillverkaren har cirka 20 000 varit permitterade.

På grund av coronapandemin har lastbiltillverkaren Volvo använt sig av korttispermitteringar i olika grad sedan slutet av mars, men nu meddelar företaget att alla permitteringar avslutas.

– Vi ser att restriktioner lättar vilket gör att aktiviteten går upp bland våra kunder, och desto högre aktivitet hos våra kunder desto högre aktivitet måste det vara hos oss för att möta detta, säger Volvos presschef Claes Eliasson till Metal Supply.

Trots att avslutandet av permitteringarna är ett positivt besked för Volvo finns det dock kvar en stor osäkerhet inför framtiden.

Det här är ett jättepositivt besked här och nu, men det säger egentligen inte så mycket om framtiden. Det finns fortfarande kvar en stor oro, och nu ser vi ju dessutom en ökad smittspridning på vissa håll i världen vilket skulle kunna leda till ytterligare nedstängningar och restriktioner, säger Claes.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094