23948sdkhjf

Sandvik avyttrar verksamhet

Sandvik har tecknat avtal om att avyttra sin verksamhet inom mineralprospektering till Drillman, ett dotterbolag till M Group-koncernen som är verksamt i Australien.

Sandvik och Drillmans avtal där Drillman tar över Sandviks mineralprospektering innefattar produktionslager, förbrukningsvaror, borriggar för mineralprospektering samt utvalda varumärken och patent. Verksamheten ingår för närvande i Sandvik Mining and Rock Technology.

− Jag är nöjd med att vi tecknat ett avtal om att sälja vår verksamhet för mineralprospektering. Detta ligger i linje med vårt fokus att vidare förbättra effektiviteten och lönsamheten inom bolaget, säger Stefan Widing, vd och koncernchef för Sandvik.

Drillman tillhandahåller utrustning och tekniskt underhåll till sektorer som geoteknik, mineralprospektering, horisontellt styrd borrning och borrning efter gas.

− Vi är glada över att förvärva Sandviks verksamhet för mineralprospektering och ser fram emot att samarbeta genom övergången. Förvärvet bidrar till vår långsiktiga strategi att expandera vår internationella verksamhet och vi är ivriga att applicera vår passion för gruv- och prospekteringsverksamheten i den globala marknaden, säger Harry Mostert, vd för M Group-koncernen.

Parterna har kommit överens om att inte uppge priset, och förvärvets slutförande förutsätter godkännande av berörda myndigheter. Under 2019 omsatte verksamheten för mineralprospektering cirka 450 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062