23948sdkhjf

Risk för nedstängning om strejken fortsätter

Vid oljefältet Johan Sverdrup pågår just nu en strejk ledd av norska fackförbundet Lederne. Nu meddelar Stockholmsnoterade Lundin Energy och norska oljebolaget Equinor att produktionen vid fältet kan behöva stängas ner om strejken fortfarande pågår 14 oktober.

Läs också: Coronasmittan når norskt oljefält

Än så länge har produktionen på oljefältet Johan Sverdrup i Nordsjön inte påverkats av den pågående strejk som just nu leds av norska fackförbundet Lederna, detta trots att facket tagit ut 43 medlemmar. Men om inte Lederna och norska arbetsgivarorganisationen för olja och gas, Norog, kommer till en överenskommelse innan skiftbytet 14 oktober kan situationen komma att ändras.

Lundin Energy och Equinor varnar nu för att produktionen kan behöva stängas ner om strejken fortsätter. Detta eftersom det i och med personalväxlingen kommer att saknas kapacitet och kompetens i viktiga operativa funktioner på Johan Sverdrup.

– Vi hoppas att det under den mellanliggande perioden kan bli en uppgörelse mellan norska olje- och gasföreningen och facket, skriver Equinor.

Johan Sverdrup är det tredje största oljefältet i Nordsjön och ligger 140 kilometer väst om Stavanger.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.094