23948sdkhjf

Sjöborgs växer och tar över Dorato Tools

Sjöborgs Maskin har efter en tids samarbete nu tagit över Dorato Tools verksamhet. Med förvärvet kan Sjöborgs nu erbjuda ett komplett sortiment av verktyg till skärande bearbetning.

– Det känns jättebra att de två bolagen nu är ett och samma efter en tids nära samarbete. Båda företagen har sålt produkter från varumärket Granlunds, och i övrigt så kompletterar Doratos och Sjöborgs leverantörer varandra väl. Nu kan vi erbjuda ett komplett sortiment av verktyg till skärande bearbetning, säger Magnus Skilberg, vd för Sjöborgs Maskin, till Metal Supply.

Sjöborgs lager av framförallt gängning, gängmätning, borrning, brotschning och slitsfräsar kommer att bibehållas, samtidigt som samgåendet med Dorato gör att Sjöborgs nu blir mer synliga ute i den tillverkande industrin.

– Det är med stor glädje och framtidstro som vi nu även kan erbjuda våra kunder vändskär, hållande verktyg och drivna verktyg som tillägg till Sjöborgs sortiment, säger Magnus.

Efter att alla tre som jobbade på Dorato följt med till Sjöborgs, har företaget nu nio anställda.

– All Doratos personal har övergått i Sjöborgs och rekryteringar av säljare pågår för att ytterligare stärka vår närvaro ute hos våra kunder, avslutar Magnus.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125