23948sdkhjf

Nu är det klart – så många varslas från Epiroc

2 juni la Epiroc ett varsel på 350 tjänster i Örebro och 75 i Fagersta. Nu är förhandlingarna avklarade, och i slutändan landade siffran på 175 tjänster i Örebro och 74 i Fagersta.

– När vi la varslet om 350 tjänster i Örebro i juni hade vi ordersiffrorna från april och maj att titta på vilka var väldigt dåliga på grund av coronapandemin. Sen har efterfrågan från kunderna återhämtat sig snabbare än vad vi trodde, vilket är den största anledningen till att vi inte behöver göra oss av med så många tjänster som vi först befarat, säger Ola Kinnander, presschef på Epiroc, till Metal Supply.

Totalt är det 175 personer som får gå från Epiroc i Örebro och av dessa är nio fast anställda, resten består av konsulter vars uppdrag avslutats, samt personer som slutat frivilligt i utbyte mot ett tidigt pensionspaket. I Fagersta får 74 personer sluta.

– Att nio personer i Örebro behöver gå ofrivilligt är såklart väldigt tråkigt, men det är ändå en förbättring mot siffran 350 som vi först befarade, säger Ola.

Varslet berör både produktionspersonal och tjänstemän.

Hur ser framtiden ut, kan det komma att bli fler varsel?

– Vi kan inte säga någonting om det idag utan vi får se hur det utvecklas framöver. Just nu har vi inget mer på gång, men man vet ju aldrig. Det är ju en ganska osäker situation med pandemin runt om i världen, så vi följer utvecklingen noga och tar en dag i taget, avslutar Ola.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.14