23948sdkhjf

Sölvesborg-fabriken utökar med nytt sortiment

Sedan 1943 har Norje Smidesfabrik AB i Sölvesborg tillverkat redskap för hjullastare, traktorer och truckar. Nu utökar företaget sitt sortiment med ett nytt segment – utrustning för grävmaskiner tillverkade i SSAB:s Hardox-stål.

– Vi har många kunder som efterfrågat ett sortiment av redskap till grävmaskiner, så det känns jätteroligt att nu kunna erbjuda detta. Många kunder köper dessutom allt från en och samma leverantör, och nu underlättar vi detta för dem, säger bolagets vd Jonna Hermansson till Metal Supply.

I Norjes fabrik i Sölvesborg har planer om att utöka sitt sortiment med redskap för grävmaskiner funnits länge och nu har planerna satts i verket. Innan semestern kunde bolaget börja tillverka sina första redskap inom det nya segmentet, och sen dess har produktionen flutit på med både förfrågningar och kunder.

– Det har tagit tid att rita upp och ställa i ordning allting för att kunna börja producera de nya redskapen, men nu är allt igång. I tider som dessa känns det dessutom extra skönt att kunna erbjuda fler segment, för man är ganska sårbar om man inte erbjuder flera områden, säger Jonna.

Processen innan igångkörningen av det nya segmentet hade flera mål, bland annat var det viktigt för bolaget att det nya segmentet skulle bidra till en hållbar miljlö.

– Genom processen har vi lyckats ta fram effektivare och starkare redskap som dessutom ger en lägre bränsleförbrukning, säger Jonna.

Trots ett år präglat av coronapandemin har Norje varit förskonade och kunnat leverera redskap till sina kunder och återförsäljare. Därmed har de även kunnat behålla sin personal.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078