23948sdkhjf

Ökad driftsäkerhet med investeringen på Uddeholm

I början av sommaren anlände den - den nya sågmaskinen som ska öka driftsäkerheten på Uddeholm.

Varje år hanterar terminalen på verktygsståltillverkaren Uddeholm cirka 1 miljon leveranser till mer än 100 000 kunder över hela världen. Då är det viktigt att ha säkra och funktionella maskiner. Därför ser Uddeholm främst investeringen som en åtgärd för driftsäkerheten.

Läs också: Här byggs Sveriges största superdator för AI

Men de berättar också om sin förra såg. Den var till åren kommen och det var svårt att hitta reservdelar när något var i behov av reparation. Den kantades även av problem som läckage och kapade bandhjul och en display som inte var helt praktisk.

Om den nya sågen har de mycket att säga. Den är mer automatiserad än sin föregångare, något som ska göra arbetet för operatören betydligt säkrare och enklare. Det finns även möjlighet att optimera maskinen med rätt skärdata i Uddeholms specifika material. Värdena finns installerade i maskinen och operatören kan enkelt välja rätt värden innan start.

Är den nya sågmaskinen lättare att underhålla än den tidigare maskinen? 

- I och med att det blir mycket mindre spill går det åt mindre olja totalt sett. Den är tätare och bättre. Den är ny och den går väldigt bra och det är det som är så kul, säger Robert Gustafsson som är Brand and Communication Manager på Uddeholm till Metal supply.

- Investeringen underlättar arbetsprocessen, vilket är betydande för att öka driftsäkerheten, effektiviteten samt leveranssäkerheten till kund. Dessutom sker inga fler läckage, det går åt mindre mängd skärvätska och oljebyten behöver göras mer sällan, sammanfattar Robert Gustafsson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.093