23948sdkhjf

Snabbare produktion med ny punktsvets

Vid Lesjöfors fabrik i Lettland har en ny maskin för punktsvetsning medfört mångdubblad effektivitet samtidigt som det manuella arbetet minskat. Nu svetsar man upp till sex punkter på en yta samtidigt.  

En ny punktsvetsmaskin, Daching DDI-200-PJ, har nyligen gjort entré hos Lesjöfors i Lettland, vilken har medfört ett stort uppsving i produktiviteten för fjädrar som behöver punktsvetsas. Liepajafabriken har många projekt där flera delar behöver sammansvetsas och i vissa fall på flera ställen på detaljens yta.

- Våra tidigare svetsmaskiner var små och inte så starka och därför krävdes ofta manuella ingrepp och svetsning för hand. Det var ineffektivt tidsmässigt och ökade risken för mänskliga misstag vilket i det långa loppet inte var tillfredsställande, förklarar Ingars Jaunzems, chef för Lesjöforsfabriken i Lettland

I ett av de senaste projekten i Lettlan, där man producerade höljen för drivfjädrar till hissdörrar, krävdes sex svetspunkter på samma yta så tidsåtgången för processen var förstås stor med den gamla metoden.

- Vi kan nu svetsa alla punkter samtidigt, vilket har minskat produktionstiden kraftigt. Vi uppskattar effektivitetsförbättringen upp till tio gånger jämfört med tidigare metod, vilket är imponerande, säger Ingars Jaunzems.

Nedan kan du se svetsarbetet i fabriken. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.094