23948sdkhjf

Ny analysator minskar ädelmetallsförlusterna

Metso Outotec introducerar nu nästa generations Courier on-stream-analysator, 6G SL, för direkt mätning av guld-, platina- och andra värdefulla metaller från malm och bearbetningsavfall. Detta ska förbättra återvinningen och minska ädelmetallsförluster.

Courier 6G SL on-stream bygger på Outotec:s tidigare Courier 6X SL. Den nya analysatorn har utrustats med ett kraftfullare röntgenrör, samt mätkanaler optimerade för direkt online-mätning av guld och andra element från kalcium till uran. Detta ska göra att analysatorn är särskilt lämplig för applikationer där guld återvinns med andra metaller som silver eller koppar.

Lauri Veki, metallurg hos gruvbolaget Agnico Eagle i Kittilä, Finland, som har använt den senaste analysatorn för flotationskontroll och optimering säger:

Mätinformationen som tillhandahålls av Courier 6G SL har möjliggjort en effektivare kontroll av vår flotation, och den har även bidragit till att minska guldförlusterna.

Den nya on-stream-analysatorn kombinerar Wavelength Dispersive X-ray Fluorescence-, och Energy Dispersive X-ray Fluorescence-teknologier med ett röntgenrör för att få en hög mätprestanda. Den har också en automatisk intern referensmätning som ska garantera stabilitet under förändrade miljöförhållanden.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.093