23948sdkhjf

Anläggningen för extrudering av aluminium ger ringar på vattnet

Hallå där Fredrik Zöögling. Du har snart suttit som vd på ProfilGruppen i ett år. Hur skulle du beskriva den resan hittills? 

- Det har varit ett händelserikt år i många aspekter och då inte minst med den pandemi som berört alla. ProfilGruppen är en fantastisk koncern, med goda förutsättningar och jag vill speciellt framhålla vår goda företagskultur och våra  kompetenta och lojala medarbetare som alltid ställer upp. Det finnas alltid något att jobba med och jag är stolt och glad att få vara en del av det arbetet. 

Läs också: Aluminiumanläggning byggs ut för 810 miljoner

För nog finns det att göra alltid. ProfilGruppen utvecklar och tillverkar kundanpassade profiler och komponenter i aluminium. Koncernen har cirka 450 medarbetare, med huvudkontor i småländska Åseda. 

Och nyligen öppnade de en ny anläggning för extrudering av aluminium. 

Hur har det gått för den nya anläggningen hittills? 

- Anläggningen producerar helt enligt vår upprampningsplan. Den är en strategisk satsning för att fortsatt kunna växa lönsamt. Vi har fått en utökad potential i och med vår nya press Tor. 

Läs också: Smält återvunnet aluminium sparar energi

Och att göra en investering har visat sig få följdeffekter. 

- Vi är väldigt glada att vi fick göra den här investeringen. Bara den satsningen bygger för framtiden. Det har gjort att nu behöver vi se över företaget så vi inte har andra flaskhalsar. Det är så det blir. Arbetet med att trimma processer, utveckla vårt arbetssätt och utbilda vår personal får aldrig stanna av utan måste ske kontinuerligt. 

Hur ser du på företagets framtid?

- Användningen av aluminium ökar år från år på grund av materialets många goda egenskaper. Att materialet dessutom kan återvinnas på ett effektivt sätt har ökat användningen ytterligare. ProfilGruppen har de senaste åren lyckats växa snabbare än marknaden  och vi har nu med Tor skapat förutsättningar att fortsätta den utvecklingen.

- Vi ser med tillförsikt på framtiden avseende vår förmåga. Dock har vi stor respekt för hur pandemin utvecklar sig i närtid och under 2021 vilket kan få svårbedömda effekter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.11