23948sdkhjf

Stoppad produktion efter dödsfall

I slutet av förra veckan omkom en av Lundin Minings medarbetare när personen jobbade i företagets gruva Neves Corvo i Portugal. All produktion i gruvan har därför avbrutits, och kommer fortsätta att vara nedstängd till mitten av veckan.

I fredags, 25 september, inträffade en arbetsolycka i Lundin Minings Portugal-gruva Neves Corvo där en arbetare omkom. Just nu håller förteaget på att undersöka hur olyckan kunde inträffa, och de har även hyrt in en tredje part för oberoende granskning.

– Alla på Lundin Mining är ledsna och chockade över denna tragiska olycka och vår kollegas död. Våra tankar går till familj och vänner, och vårt omedelbara fokus ligger på den anställdes familj och resten av våra anställda som påverkas av händelsen för att säkerställa att alla inblandade får rätt stöd, säger Marie Inkster, vd och koncernchef för Lundin Mining.

På grund av olyckan håller gruvan nu stängt.

– Under de kommande dagarna kommer vi att hålla säkerhetsstandarder vid alla våra verksamheter globalt för att reflektera över förlusten av vår kollega och påminna oss om hur vi kan hålla varandra säkra, säger Marie.

Verksamheten i gruvan planeras att startas upp igen i mitten av veckan, men Lundin Mining kommer att vänta med gruvaktiviteter i det område där olyckan skedde.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Ytskyddsdagarna: "Inspektera i tid kan vara avgörande"
Utställning om grön omställning
AP&T fabriksrenoverar pressar
Returträet innehöll 988 kg tungmetaller
Världens kopparbrist kan förvärra inflationen
Ryska "blodsmineraler" fraktas genom Finland till världen
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.205