23948sdkhjf

På fredag tävlar Sveriges unga plåtslagare om SM-guldet

På fredag den 2 oktober hålls finalen i "SM för unga plåtslagare 2020" på PVF Teknikcentrum i Katrineholm. Karlstad, Stockholm, Linköping, Uppsala, Hallsberg och Halmstad är representerade med var sin plåtslagare när kampen om guldet ska avgöras.

Från början var finalen tänkt att hållas i våras, något som coronan satte stopp för. Men nu är det äntligen dags att låta Sveriges bästa unga plåtslagare göra upp om medaljerna.

Från början var det 153 plåtslagerielever från 24 av landets olika gymnasieskolor. Nu är de 6 bästa kvar och de har väntat på att få visa vad de går för sedan uttagningen blev klar i februari. Tävlingsuppdraget kommer att innefatta kundkontakt, måttagning, tillverkning och montering.

Årets finalister i SM för unga plåtslagare 2020 är:

  • Alexander Stüffe, Nobelgymnasiet, Karlstad
  • Jenz Järvå, Stockholm Byggtekniska Gymnasium, Stockholm
  • Hadi Barbari, Uppsala Yrkesgymnasium, Uppsala
  • Rasmus Eriksson, Anders Ljungstedts gymnasium, Linköping
  • Adam Hanlinder, Kattegattgymnasiet, Halmstad
  • Oscar Riberg, Alléskolan, Hallsberg

För att corona-säkra finalen är det endast de tävlande, deras mentorer, juryn och nödvändiga funktionärer på plats i lokalerna. Men det är fritt fram för alla att följa uppgörelsen framför skärmen. Fem fasta kameror kommer att filma tävlingen från början till slut och sända live på PVF Yrke & Utbildnings Youtubekanal.

Mer information om tävlingen och länk till livestreamen går att hitta här.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.094