23948sdkhjf

Gränges polska förvärv – äntligen godkänt

I slutet av 2019 förvärvade Gränges det polska bolaget Aluminium Konin, en polsk tillverkare av valsad aluminium, men först nu har förvärvet blivit godkänt av relevanta konkurrensmyndigheter, så som EU-kommissionen.

EU-kommissionen har idag godkänt Gränges förvärv av Aluminium Konin. Förvärvet är därmed godkänt av alla relevanta konkurrensmyndigheter, och transaktionen förväntas att slutföras under det fjärde kvartalet 2020. Tidigare förväntades transaktionen vara klar andra kvartalet, men köpet har blivit framskjutet.

Förvärvet av Aluminium Konin stärker Gränges produkterbjudande och närvaro i Europa och bidrar med en stark position i nya nischmarknader. Aluminium Konin tillför nya kapabiliteter och ny kapacitet som möjliggör ett bredare erbjudande till framtida transportlösningar, såsom elfordon.

Förvärvet passar oss strategiskt mycket väl och kompletterar vår verksamhet och geografiska närvaro. Tillsammans skapar vi en stark plattform för att optimera produktmixen och för en hållbar lönsam tillväxt, säger Gränges vd Johan Menckel.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.172