23948sdkhjf

SKF storsatsar – men 120 medarbetare får gå

SKF kommer framöver storsatsa i Nordamerika genom att investera cirka 750 miljoner i South Carolina och Mexico. Dessa investeringar är ett steg i företagets tillverkningsstrategi, men förändringarna i verksamheten kommer leda till att 120 medarbetare förlorar jobbet.

Nu investerar SKF cirka 550 miljoner kronor för att stärka sin tillverkning och konkurrenskraft i Nordamerika, genom expandering och automatisering av koncernens fabrik i Sumter, South Carolina USA.

– Genom att automatisera vår fabrik i Sumter kommer vi kunna tillverka våra produkter på ett effektivare och snabbare sätt, säger Theo Kjellberg, presschef på SKF till Metal Supply.

Dessutom investeras ytterligare 200 miljoner i att flytta tillverkningen av koniska kullager från Kina till Mexico.

Investeringarna kommer dock medföra nedskärningar och 120 medarbetare kommer behöva lämna sina jobb. Detta eftersom två fabriker ska läggas ner.

– Eftersom vi investerar i Sumter och gör den fabriken mer effektiv och flexibel kommer vi kunna tillverka ett bredare produktsortiment i fabriken. Det gör att vi samtidigt kan lägga ner två lite mindre fabriker, dels fabriken i Avon, Ohio, och North Charleston, South Carolina. Så det är medarbetarna som jobbar i de fabrikerna som drabbas, fortsätter Theo.

Nedskärningarna omfattar både tjänstemän och produktpersonal och förändringarna kommer ta 12 till 18 månader att genomföra.

– Dessa investeringar är ett led i att förbättra vår position på den lokala marknaden genom att förbättra vår flexibilitet och konkurrenskraft. Även om detta är en nödvändig åtgärd tar vi inte lätt på beslut som påverkar våra anställda och vi kommer stötta våra medarbetare i Avon och North Charleston under den här processen, säger John Schmidt, chef för SKF:s område Industrial Sales, Americas.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094