23948sdkhjf

Över 600 miljoner till RISE och Vinnova

Regeringen, Centerpartiet och Liberalerna presenterar idag viktiga budgetsatsningar för forskning och innovation, bland annat genom en förstärkning med 525 miljoner kronor till Vinnova och ytterligare 95 miljoner kronor till forskningsinstitutet RISE.

Detta är något som Jernkontoret välkomnar.

I den kraftiga omställning vi nu befinner oss är det viktigare än någonsin att forskare från industri, institut och akademi kan komma samman för att hitta lösningar och visa vägen framåt. I det sammanhanget spelar dessa nya pengar stor roll, säger Gert Nilson, teknisk direktör på Jernkontoret.

Satsningarna på RISE och Vinnova i budgeten ska bidra till de pågående omställningarna för klimatet och till att stärka svensk konkurrenskraft i kölvattnet av coronapandemin.

Det känns bra att beslutsfattarna visar att de förstår att satsningar på forskning och innovation är helt avgörande för Sverige som kunskapsnation och för vår framtid. En konkurrenskraftig industri bidrar till att stärka vår gemensamma ekonomi och den svenska välfärden, säger Bo-Erik Pers, vd på Jernkontoret.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.109