23948sdkhjf

Gränges förvärvar tyskt bolag

Gränges har ingått ett avtal om att förvärva återstående 49 procent av Getek GmbH, inklusive tillgångar, immateriella rättigheter och varumärket Dispal för 8,5 miljoner euro (cirka 88,3 miljoner svenska kronor).

Getek som tillverkar aluminiumgöt genom avancerad sprayformningsteknik har två produktionsanläggningar, en i St Avold i Frankrike och en i Velbert i Tyskland, med en årlig produktionskapacitet på totalt 3 500 ton.

Verksamheten Dispal som Gränges nu tar över tillhandahåller avancerade sprayformade aluminiummaterial med en stabil kundbas. Förvärvet bidrar med nya kundsegment för Gränges inom högteknologiska industrier såsom flyg- och rymdindustrin samt industrirobotar.

– Genom förvärvet får Gränges kapabiliteter för och tillgång till den snabbväxande marknaden för pulvermaterial för additiv tillverkning. Förvärvet passar Gränges strategiskt mycket väl och stärker vår plattform för hållbar lönsam tillväxt, säger Johan Menckel, vd för Gränges.

Förvärvet av Getek förväntas genomföras under fjärde kvartalet 2020 och förvärvet av verksamheten Dispal förväntas genomföras under första kvartalet 2021.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.094