23948sdkhjf

Plåttillverkaren investerar för ett hållbart måleri

Som en del av plåttillverkaren Nitators investeringar under 2020 har Nitator under sommaren investerat i en utökad förbehandling i måleriet. Investeringen är en ny maskin som hjälpt till att minska vattenförbrukningen och öka produktkvalitén.

Vecka 29 installerades en ny maskin för förbehandling i måleriet hos Nitator i Oskarström för att möta framtidens krav kring miljö och hållbarhet. Två veckor senare var maskinen igång, och idag har maskinen dels hjälpt företaget att minska vattenförbrukningen med 30 till 40 procent.

– Denna investering har gett oss flera positiva effekter, såsom att vi lever upp till våra kunders ökade krav men även att vi hittar förbättringar i vårt miljöarbete, säger Ralf Ragnarsson, affärsansvarig på Nitator, till Metal Supply.

I den nya maskinen tvättas produkterna med olika kemikalier för att bli så rena som möjligt, så förutom minskningen av vattenförbrukningen har investeringen även lett till att företaget kunnat börja leverera en förbättrad kvalité på sina produkter.

– Vi får även en klar förbättring kring den process som förbehandlar våra produkter innan de går in i måleriprocessen, vilket ger bättre kvalitet till våra kunder. Med de nya stegen i förbehandlingen blir produkterna så mycket renare att vi med god marginal lever upp till de ökade kraven våra kunder ställer på ytbehandlingsprocessen, säger Ralf.

Investeringsplanerna för miljön stannar heller inte här, då Nitator redan börjat planera för sin nästa investering.

– Nästa steg för att ytterligare minska vattenförbrukningen är att vi ska investera i en indunstare, vilket kommer innebära att vi i stort sett inte släpper ut något vatten alls i avloppet, avslutar Ralf.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.166