23948sdkhjf

Lär dig mer om svenskt stål med nylanserade #stålnytta

Idag lanserar Jernkontoret #stålnytta, information som syftar till att sprida kunskap om svensk stålindustri. Kampanjen består av både videoklipp och artiklar, och materialet går att se på Jernkontorets webbplats och sociala medier.

Läs också: Fortsatt dystert för stålproduktionen – men vi kan ha nått botten

Jag tror att få känner till att högteknologisk ståltråd för pacemakrar utvecklas här i Sverige. Eller att vi producerar vackra och hållbara broar och tillverkar elektroplåt till elbilmotorer, här i vårt land. Det är fantastiskt och något som vi i Sverige ska vara stolta över, säger Bo-Erik Pers, vd på Jernkontoret.

#Stålnytta ska genom korta filmer och artiklar belysa svenskt stål och svenska stålprodukter och hur de bidrar till en social-, ekonomisk- och miljömässigt hållbar framtid.

Stålindustrin i Sverige ligger i framkant när det kommer till innovation. Företagen tillverkar högt förädlade stålsorter och produkter som efterfrågas över hela världen. Många tillverkningsprocesser och slutprodukter blir mer hållbara tack vare svenskt stål, säger Karin Östman, rådgivare i miljöfrågor på Jernkontoret.

Maja Boström, kommunikationsdirektör på Jernkontoret fortsätter:

Vi vill att fler ska känna till var det svenska stålet finns och gör nytta. Med kampanjen #stålnytta sprider vi några av alla de exempel på stål i produkter som finns så nära oss slutkonsumenter som möjligt. Vårt mål är, som alltid, att bidra med kunskap, och gärna med lite humor, säger hon.

Se videorna och artiklarna på webbplatsen här.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078