23948sdkhjf

Eleiko förvärvar specialist inom stålbearbetning

Eleiko Group har förvärvat Melanders Verkstad AB – en specialist inom skärande stålbearbetning med säte i Laholm. Förvärvet ska stärka Eleikos egna produktion och tillföra kompetens och kapacitet när bolaget satsar på fortsatt tillväxt.

Eleiko och Melanders har sedan flera år samarbetat och förvärvet ger möjligheter att utveckla samarbetet ytterligare, samt uppnå en samverkan inom produktion och produktutveckling.

Vi är mycket glada att välkomna Melanders anställda till Eleiko. Kompetensen som företaget besitter kommer bidra starkt till Eleikos fortsatta tillväxtresa, säger Erik Blomberg, vd för Eleiko-gruppen.

I samband med förvärvet blir Melanders vd och tidigare ägare Mikael Nilsson ny produktionschef för Eleiko-gruppen.

Det ska bli mycket spännande att få vara med och utveckla Eleikos produktion. Svensktillverkat kommer få en ökad betydelse för att säkerställa kvalitet och leveranssäkerhet i framtiden, säger Mikael Nilsson, vd för Melanders Verkstad.

Melanders Verkstad kommer drivas som ett separat bolag inom Eleiko-gruppen och även serva en rad andra kunder inom skärande stålbearbetning. Eleiko kommer fortsätta att investera i utveckling av bolagets produktion i form av maskininvesteringar och automation som en viktig del av företagets strategi.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.171