23948sdkhjf

Lesjöfors nya anläggning överträffar förväntningarna

I april invigdes Lesjöfors nybyggda fabrik i Lettland och nu är verksamheten i full gång. Den välplanerade anläggningen med hållbarhetsfokus, som är optimerad både för ökad produktivitet och medarbetarnas arbetsmiljö, har redan överträffat förväntningarna.

Lesjöfors är Baltikums största fjädertillverkare och den nybyggda 11 300 kvadratmeter stora fabriken i Liepaja, omfattar all Lesjöfors tillverkning av fjädrar, gasfjädrar och banddetaljer i Lettland. Tidigare producerades fjädrarna i sex byggnader på två olika adresser.

Att nu ha all tillverkning samlad under ett tak har medfört en rad fördelar för Lesjöfors. Förutom att den nya fabrikens läge underlättar för transporter av varor, har tillverkningsprocesserna och materialhanteringen effektiviserats.

Själva byggprocessen överträffade allas förväntningar då byggentreprenören kunde lämna över nycklarna till anläggningen sex månader före utsatt datum, och även flyttprocessen från flera olika adresser till den nya anläggningen gick smidigare än väntat. Några av de viktigaste och mest använda maskinerna var endast avstängda i två timmar innan de kunde tas i bruk i den nya fabriken.

– Varken omsättning eller leveranssäkerhet påverkades av omlokaliseringen och vi behövde inte skära ner på personalens arbetstid heller. Genom alla inblandades extraordinära insatser gick hela flytten helt smärtfritt, säger Ingars Jaunzems, chef för Lesjöfors Springs LV.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109