23948sdkhjf

Med metallkapning i sitt DNA

Det har kommit ett nytt sortiment med slip- och kapskivor. Att Bahco kommer på nya saker - visar sig däremot inte vara något nytt. 

Företaget har nämligen sina rötter i den industriella revolutionen under 1800-talet och började med innovationer som rörtången och den moderna skiftnyckeln, skriver de.

Läs också: Mindre stål i år

Vi hör med Michael Hellsten, försäljningschef på Bahco i Sverige.

- J.P Johansson uppfann skiftnyckeln samt rörtång, bekräftar han och hänvisar vidare till mer historia på företagets hemsida.

Sedan dess har sortimentet växt och växt till att idag omfatta 15 000 handverktyg. Bahco är också stor tillverkare av handsågar och sågblad med hela världen som marknad.

–  Bahco har över hundra års erfarenhet och kunskap om bland annat kapning av metall. Det ligger definitivt i företagets DNA att leverera kapande kvalitetsprodukter. Våra nya slip- och kapskivor är ytterligare ett resultat av detta fina arv, säger Michael Hellsten.

Läs också: Ska framtidssäkra götvalsverket

För så är det. Bahco lanserar ett helt nytt sortiment med slip- och kapskivor för metall och rostfritt stål men också för keramik, tegel, betong och sten. I sortimentet finns också lamellrondeller och diamantskivor. 

Det nya sortimentet har keramiskt belagda slipmedel som aluminiumoxid, zirkonium, kiselkarbid och diamantkorn för så bra anpassning till de olika applikationerna som möjligt. Lamellrondellerna är belagda med zirkonium eller zirkonium/korund.

Skivor och lamellrondeller är oSa-certifierade vilket betyder att de motsvarar de högt ställda kraven gällande säkerhet. 

–  Alla våra nya slip-, kap- och diamantskivor är noggrant testade och utvecklade för bästa prestanda. Mycket låg vibrationsnivå vid kapning samt minimalt slitage på skivorna. Den låga vibrationsnivån innebär säkrare arbete där risken för domningar i armar och händer minimeras, säger han.

Läs också: Jättemässan ställs in – nästa hålls 2022

Med den nya produktserien kan Bahco erbjuda ett bredare tillbehörssortiment till marknadens el- och batteriverktyg. Såväl produkter som förpackningar är uppmärkta med bland annat typ av slipmedel, hårdhet och form för att det ska vara enklare att välja rätt skiva.

Hur har efterfrågan på era produkter förändrats av coronapandemin?

- Efterfrågan har faktiskt ökat inom vårt byggsortiment. Detta tror vi beror på att renoveringar samt förbättringsarbeten har ökat inom byggbranschen.

Har ni fler innovationer på gång?

- Eftersom vi är en egenproducerande leverantör, så jobbar vi  alltid med  att förbättra vårt sortiment samt anpassa oss efter marknadens efterfrågan, avslutar Michael Hellsten.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.109