23948sdkhjf

Ny rörlasermaskin ersätter traditionella metoder

Trumpf har lanserat en ny rörlaserskärmaskin – TruLaser Tube 3000 fiber, som ska vara kostnadseffektiv även vid en låg utnyttjandegrad. Maskinen ska därför fungera lika bra för de som expanderar, men även för de som vill börja med rörskärningsteknologi.

Maskinen ska besitta alla processer för rör och profiler och därmed kunna ersätta de traditionella metoderna som att såga, fräsa och borra.

TruLaser Tube 3000 fiber ska täcka en bred räckvidd av applikationer som profiler, runda eller fyrkantiga rör, samt optionerna L- och U-profiler. Maskinen är utrustad med en två kilowatts fastkroppslaser och utför höghastighetsskärning i stål, rostfritt, aluminium samt i icke järnhaltiga metaller som koppar och mässing.

Maskinen kan skära rör med en diameter upp till 152 millimeter, en vikt på upp till 18,5 kilo och med en materialtjocklek på upp till åtta millimeter. Profilerna kan ha en yttre omkrets på upp till 170 millimeter. Spänntekniken är konstruerad att hålla röret på plats i korrekt position och anpassas per automatik till rörets dimensioner utan att det krävs någon manuell inställning av operatören.

TruLaser Tube 3000 fiber finns tillgänglig i två längder som klarar antingen 6,5 eller åtta meter material. Maskinen har dessutom ett automatiserat in- och utlastningssystem, med ett materiallager som tillhandahåller ett buffertlager på upp till 5 ton råmaterial.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.109