23948sdkhjf

Nya tekniken – silver eliminerar corona

Serge Ferrari presenterar nu en ny teknik som tillämpas på kompositmembran för varaktig beständighet mot coronavirus på olika ytor. Tekniken ska kunna reducera coronavirusbelastningen med 99,5 procent.

Serge Ferrari-koncernen meddelar nu att de har lyckats utveckla en teknik för kompositmaterial som ska eliminera coronavirus. Den nya tekniken ska reducera coronavirusbelastningen med 95 % efter 15 minuters kontakttid, och med 99,5 % efter en timmes kontakttid, jämfört med ett obehandlat membran.

Tekniken har testats av Virhealth, ett laboratorium inriktat på testning av den virus- och bakteriedödande effekten hos dekontaminerings- och desinficeringstekniker.

När den här tekniken tillämpas på membran kan den, i kombination med andra sanitära förebyggande åtgärder, bidra till att göra ytor säkrare på anläggningar och platser där det rör sig mycket folk.

Den nya tekniken baseras på silverpartiklar.

Vi identifierade antivirala egenskaper hos silver och använde dessa för att utveckla innovativa sammansättningar för att belägga våra membran med. Effektiviteten har bekräftats av det oberoende Virhealth-laboratoriet, och med hjälp av erfarenhet och kunskap kunde vi fastställa behandlingens sammansättning och dess möjliga industriella tillämpningar, säger Philippe Espiard, ansvarig för forskning och utveckling vid Serge Ferrari-koncernen.

Serge Ferraris vd Sébastien Ferrari tillägger:

Serge Ferrari-koncernen tillverkar och utvecklar sedan lång tid tillbaka kompositmaterial för att hantera utmaningar som uppstår till följd av hälsokriser som drabbar allmänheten. Våra team är stolta över att få bidra i kampen mot covid-19-pandemin och över att få vara en del av något större i samhället, säger Sébastien.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.094