23948sdkhjf

Flera Gällivareföretag varslar

Arctic Solar och Ecosupplies varslar sammanlagt cirka 30 anställda
Solcelssföretagen i Gällivare varslar cirka 30 av sina anställda. Det handlar om Arctic Solar AB och Ecosupplies AB.

Låg efterfrågan
Det är den minskade orderingången som lett till att bägge företag tvingas nu varsla. Ecosupplies varslar 20 av sina anställda medan Arctic Solar varslar 10.

- Orderingången har minskat på alla marknader. Bakgrunden är en global ekonomisk kris och för vår del även prisdumpning av kinesiska modultillverkare. De får inte ut sina moduler heller och de försöker genom det kinesiskt statliga miljardstöd de fått nyligen definitivt slå ut den europeiska konkurrensen, säger Mikael Yngman, produktionschef vid Ecosupplies till Norrbottenskuriren.

Ser framåt
Trots de dystra beskend om varsel ser Ecosupplies VD ljust på framtiden och hoppas säkra nya kunder.

-Det som ger mig framtidsoptimism är företagsledningens ansträngningar för att säkra nya kontrakt där bara ett av dem är stort nog att få oss på grön kvist igen. Sedan tror jag marknaden kommer att utvecklas. En sak är när vi får en nyckelfärdig solenergilösning. En annan sak är en undersökning som Trafikverket redovisat att solpaneler i Gällivare producerar lika mycket solenergi som paneler i Tyskland. Det kan skapa en inhemsk marknad, säger Mikael Yngman.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093