23948sdkhjf

HISAB levererar stålelement till Slottsbron

Vägbron Slottsbron i Jönköping har under veckan börjat att renoveras, vilket bland annat innebär att stålkonstruktioner ska bytas ut. Stålföretaget HISAB har där med fått en beställning på stålelement från Holst Entreprenad i Jönköping.

– Bron har haft stora bekymmer med återkommande skador sedan 2011, och vi har sedan dess gjort många mindre reparationer samtidigt som vi gjort flera skadeutredningar där olika alternativ till en större ombyggnation tagits fram. Nu är det bestämt att bron ska restaureras, skriver Jönköpings kommun på sin hemsida.

HISAB:s leverans omfattar tekniklösning och tillverkning av ståelement till Holst Entrepenads projekt Slottsbron. Holst har i sin tur fått beställningen från Jönköpings kommun.

Ordervärdet i projektet blir fyra miljoner kronor för HISAB.

– Vi har samarbetat och levererat vid ett flertal tillfällen tidigare åt Holst, men detta projekt är inget standardjobb för oss så här sätts vår förmåga ordentligt på prov, säger Anders Myrbäck, vd på TopRight Nordic som är moderbolag för HISAB.

Installationen kommer att ske under kvartal tre 2020, och hela arbetet med bron förväntas vara klart i slutet av januari 2021.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.156