23948sdkhjf

Hydroscand lanserar ny svetsslang

Nu lanserar Hydroscand sin nya PA12 svetsslang, en flexibel två-lagers pneumatikslang som är framtagen för installationer där svetsning och gnistbildningar förekommer. Manteln på slangen är tillverkad av självsläckande material och är brandklassad enligt UL 94 V0.

För att undvika luftläckage och kostsamma driftstopp är det viktigt att använda en slang som är anpassad för att klara av den tuffa miljö som råder vid svetsarbeten. Hydroscands nya svetsskyddade pneumatikrör är därför uppbyggt i två lager, specifikt konstruerade för att klara av krävande svetsmiljöer där slangen utsätts för gnistor och höga temperaturer.

Läs också: Blomberg och Stensson förvärvar metallfabrik

Det inre lagret består av en ljus- och värmestabiliserad PA12-slang och skyddshöljet består av en självsläckande eterbaserad polyuretanslang, flamhämmande enligt UL 94 V0.

Hydroscands svetsslang ska fungera utmärkt inom fordonsindustrin och i automatiserad svetsutrustning, som exempelvis i en svetsrobot. Slangen ska tåla ett högt arbetstryck vilket ska göra den smidig att hantera vid svetsarbeten, så som skärbränning och bearbetning av stål. Dessutom ska slangen klara av att installeras i vakuumapplikationer, utan att dess livslängd förkortas.

Svetsslangen är dessutom vattenresistent. För att skydda kopplingarna mot gnistor och svetssprut, så kallade svetsloppor, samt damm kan kopplingarna kompletteras med skydden C6708. Även skydden är UL-godkända enligt UL 94 V0.

– Konstruktionen är utformad för att slangen ska vara nötningsbeständig och klara av de tuffa prövningar som material i svetsmiljöer ställs inför, utan att kompromissa med slangens smidighet och fina böjradie, säger Bosse Flack, försäljningsansvarig för pneumatik på Hydroscand.

Hydroscands PA12 svetsslang kan användas med alla typer av pneumatiska kopplingar, till exempel skärringskopplingar, instickskopplingar eller påstickskopplingar.

Hydroscand grundades i Stockholm 1969 och finns idag representerade globalt med verksamhet i 20 länder och över 450 anställda.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.156