23948sdkhjf

Lindes nya produktionsanläggning

Ett och ett halvt år efter det att första spadtaget togs, står nu den nya luftseparationsanläggningen ASU som Linde Gas investerat mer än 300 miljoner danska kronor (cirka 418 miljoner svenska kronor) i, klar utanför Vejle i Danmark.

Produktionen av industriella och medicinska gaser är nu i full gång, och kapaciteten är tre gånger så stor som i Lindes tidigare produktionsanläggning i Köpenhamn. Tanken är att anläggningen ska öka produktionen av industriella och medicinska gaser i Norden.

– Vår ökade produktionskapacitet gör det möjligt för oss att möta den stadigt ökande efterfrågan som vi sett under flera år från vårt ökande antal kunder. Samtidigt säkerställer vår nya anläggning att vi kan intensifiera arbetet med att utveckla nya applikationer för gaserna, berättar Lindes marknadschef Ole Kronborg.

Råvaran vid Lindes nya produktionsanläggning är vanlig luft. Linde renar och kyler luften till cirka minus 200 grader, där bland annat gaserna syre och kväve förändras till vätskor som kan destilleras från varandra. Användningsmöjligheterna för luften är flera, men bland annat används - gaserna till exempel för läkemedelsproduktion, elektronikproduktion, och svetsning och skärning i stålindustrin.

– Tillsammans med våra kunder har vi under många år kontinuerligt utvecklat nya sätt att använda luftgaser på, och detta har ökat efterfrågan från särskilt livsmedelsproducenter, bioteknikföretag och läkemedelsindustrin, men även de flesta andra industrier drar nytta av nya sätt att använda våra gaser på sina egna processer, avslutar Ole.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095