23948sdkhjf

De fick 150 miljoners kontrakt med guldgruvan

ABB har tilldelats ett kontrakt på 24 miljoner AUD med Newmont för att stödja expansionen av en guldgruva i Australien.

ABB ska leverera två kompletta system för gruvspel; ett dubbelt trumspel för persontransport samt ett friktionsspel för uppfodring av malm till Newmonts guldgruva Tanami i området Northern Territory, Australien. 

Kontraktet på 24 miljoner AUD (drygt 151 miljoner kronor) är en del i projektet Newmonts Tanami Expansion 2, som förväntas öka den årliga kapaciteten på anläggningen till 3,5 miljoner ton per år från 2,6 miljoner ton, och förlänga gruvans livslängd till efter 2040.

– Utbyggnadsprojektet Tanami  inkluderar konstruktion av ett 5,4 meter brett schakt som kan nå 1 460 meter under ytan för att möjliggöra brytning av malm på djupet, säger Neil Steyn, regional projektledare på Newmont. 

För närvarande lastas malm från den underjordiska gruvan Tanami till ytan via ett tunnelsystem, vilket innebär utmaningar och krav på logistik, ventilation och kylning i den planerade expansionen av gruvan.

ABB ska konstruera, leverera, installera och tillhandahålla långsiktig service för hela gruvspelets mekaniska och elektriska system.

De ska också leverera digitala applikationer som täcker funktioner för säkerhet, ett programmerbart styrsystem (PLC), system för fjärrstyrning, schaktkommunikation och den senaste drivsystemtekniken.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.703