23948sdkhjf

Blomberg och Stensson förvärvar metallfabrik

Blomberg och Stensson har fått tillökning. De förvärvar Partium metallbearbetning. Och läget ser bättre ut för hösten.

Legoföretaget Blomberg och Stensson som har verksamhet inom plåt, svets, bearbetning rörtillverkning samt målning och montering startade 1947 i Katrineholm.

Företagets kunder finns i stort sett inom alla segment såsom fordonsindustrin, energi och byggsektorn, utrustning för gruvindustri, lantbruk med mera.

Men 80 anställda och en omsättning på 130 miljoner kronor var inte tillräckligt. Nu förvärvar de nämligen Partium metallbearbetning.

Partium metallbearbetning har 20 anställda, kompetenta inom skärande bearbetning som svarvning och fräsning och långt utvecklad kunskap inom programmering. Företaget omsätter cirka 35 miljoner kronor varje år.  

Vi hör med Blomberg och Stenssons vd Stefan Edlund, hur de vill beskriva förvärvet.

- Vi ser detta som ett strategiskt förvärv för att ytterligare kunna vara en än mer komplett partner till våra kunder, berättar han för Metal supply.

Hur har ni påverkats av coronapandemin?

- Vi har väl alla mer eller mindre påverkats av Corona. Vi är leverantör till fordonsindustrin som stängt ner sin verksamhet till stor del, vilket naturligtvis påverkat oss negativt också. Dock ser läget bättre ut för hösten är vår bedömning.

Partium metallbearbetning som tidigare hette Williamson metallfabrik kommer att återta sitt gamla namn och delar av verksamheten kommer under hösten att flyttas upp till Vingåkersvägen 73 där Blomberg och Stensson är verksamma.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.094