23948sdkhjf

Minskad efterfråga- hot för industrin

Orderingången sjunker till den svenska industrin och det märks lokalt i Oxelösund
I Oxelösund på SSAB AB känner man oro då den ena masungen stått still sedan i somras på grund av den vikande efterfrågan, enligt P4 Sörmland.

Hoppas på ljusning
Trots orosmolnen hoppas man på ljusning och än har man inte hört något om att det ska bli några varsel. Gösta Reinl vd för Eskilstuna fabriksförening tror inte att Sörmland skiljer sig från resten av landet, men att siffrorna kan komma att ändras fort.

– Osäkerheten på den nivån vi ligger på nu är stor och därför så blir det så här. Ena veckan går de upp och nästa månad går de ner ett tag innan det blir en klar trend vart det tar vägen. Jag bara hoppas att det klarnar och att våra politiker, famförallt inom EU kommer något slags avslut och gemensam syn på det här, som stärker tilltron till konjunkturen, säger Gösta Reinl till P4.

Enligt färska siffror för hemmamarknaden föll orderingången med 1,2 procent. Orderingången från exportmarknaden sjönk med 2,2 procent. Jämfört med samma månad i fjol sjönk den totala orderingången, för första gången i år, med 5 procent, detta enligt TT.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078