23948sdkhjf

Småländska fjäderföretaget investerar

Ewes AB som tillverkar stålfjädrar börjar hösten med att ta emot en leverans av tre stycken nya fjäderlindningsmaskiner för ett sammanlagt värde på 6,5 miljoner kronor.

Trots coronapandemin har Ewes valt att satsa med en ny stor investering. Den nya investeringen är nästan dubbelt så stor som den normala takten, och det är en nödvändig investering för att fortsätta utveckla bolagen inom Ewes-gruppen framåt.

Maskinerna kommer från Wafios och två av maskinerna installeras nu i Bredaryd. Dessutom kommer ytterligare en att gå vidare till ett av dotterbolagen i Balkan.

– Att kontinuerligt förnya vår maskinpark är viktigt för att inte tappa vår position på marknaden, oavsett Corona. Vårt bolag startades 1935 i en tid av oro, depression och upptakt till krig. Vi på Ewes kommer att ta oss igenom detta också, säger Anton Svensson, vd för Ewes.

Ewes är ett globalt inustriföretag med huvudkontor i småländska Bredaryd och produktion i Sverige, Serbien, Kina och Bosnien. Kärnverksamheten är tillverkning av stålfjädrar i tråd och band, men företaget erbjuder även rena konstruktionsuppdrag och systemleveranser av sammansatta komponenter med fjädern i fokus.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109