23948sdkhjf

50 stycken lämnar Outokumpu

50 av de 67 som varslades får lämna företaget, oklart är hur det ska födelas bland tjänstemän och metallare
Förhandlingarna är klara och resultatet är att 50 stycken av de 67 som varslades kommer att få lämna sina anställningar. I dagsläget vill man dock inte avslöja hur fördelningen kommer att vara mellan de olika befattningarna.

– Vi går inte ut med det eftersom det handlar om olika individuella lösningar, säger Leif Rosén, platschef Outokumpu AB Degerfors till Karlskoga Tidningen.

Tuff marknad
Rosén ser en tuff marknad framför sig och säger att företaget måste anpassas därefter. Genom förhandlingar med de varslade och facket har man kunnat dra ner antalet som får gå till 50 genom individuella pensionslösningar, starta eget-hjälp och personliga överenskommelser.

– Den nya organisationen stärker vår framtida konkurrenskraft och pågående investeringsprojekt ger oss ytterligare konkurrensfördelar, säger Leif Rosén fortsätter vidare i artikeln.

– Jag tror att marknaden 2012 kommer att vara ganska tuff. Det är oerhört svårbedömt eftersom det ena veckan kan se riktigt bra ut för att nästa vecka dippa ordentligt. Jag tror inte det blir någon katastrof men det är en oförutsägbar marknad som väntar oss nästa år, tillägger Leif Rosén.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093