23948sdkhjf

Volvokoncernen säger upp och fastanställer

De berörda arbetar på Volvo Lastvagnar i Tuve och Volvo Construction Equipment i Arvika
I Tuve är det 190 stycken som blir fast anställda från att ha varit visstidsanställda samtidigt som ungefär lika många får gå, enligt P4 Nyheter Göteborg. Det gäller en del av de visstidsanställda som inte kommer få sina kontrakt förlängda. Samtidigt förlänger man inte kontrakten för de visstidsanställda på Arvikafabriken men väljer att ta in dem via ett bemanningsföretag.

Bättre rustade för marknaden
Anledningen till att man väljer att ta personalen via ett bemanningsföretag är för att vara bättre rustade inför marknadens upp- och nergångar. De 194 som var tillsvidareanställda skulle ha fått fast anställning i december då de nått 12 månader. Istället fick de besked om att de inte skulle få förlängd kontrakt men fick möjligheten att börja på Addeco varifrån Volvo kommer att hyra in sin personal ifrån.

– Vi har varit med om ned- och uppgång under senare år och många företag har dragit lärdom av detta och vill jobba mera flexibelt, säger platschefen Jonas Lakhall till Arvika nyheter. Vi ser det här i ett längre perspektiv för att möta upp- och nedgångar.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062