23948sdkhjf

Stor industrisatsning på Elmia i maj

Den 8-11 maj 2012 är det premiär för en ny mässkonstellation på Elmia i Jönköping. Elmia Polymer får då sällskap av tre nya mässor – Elmia Automation, Elmia Material & Maskin samt Elmia Svets och Fogningsteknik.
- Fördelen med att arrangera dessa fyra mässor parallellt är att vi tar ett industriellt helhetsgrepp för branschen. Här fokuserar vi på affärer och erbjuder besökaren en effektiv marknadsplats där allt från maskiner, produktionsteknik och automationslösningar till material finns samlat, säger Karla Eklund, projektledare för Elmia Polymer.

Elmia Automation
Automatisering är en av de avgörande frågeställningarna för att svensk industri ska kunna hävda sig i den internationella konkurrensen. Ur det perspektivet kommer Elmia Automation spela en ytterst viktig roll under mässdagarna. Här kommer företag som producerar eller förädlar automationsprodukter och -system för den svenska tillverkande industrin ställa ut.

Störst och viktigast
- Parallellmässan Elmia Automation stärker Elmia Polymer och gör att den blir störst och viktigast för den polymerbearbetande industrin, säger Christer Stureson, VD för Plamako. Vidare är det viktigt för plastindustrin att förmedla att man är ett miljövänligt alternativ och endast förbrukar en mycket liten del av världens olja. Därför välkomnar jag att materialfrågan lyfts upp och ges extra utrymme under mässdagarna samtidigt som energieffektiva maskiner presenteras, avslutar Stureson.

Ny svetsmässa till Elmia
En renodlad mässa för svetsning och fogningsteknik blir verklighet när Elmia Svets arrangeras.

– Nu får vi en mötesplats med fullt fokus på allt som rör svetsning och fogningsteknik, säger Mathias Lundin, VD för branschorganisationen Svetskommissionen med 400 medlemsföretag över hela Sverige.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094