23948sdkhjf

Lesjöfors har hittat till rymden

I juli 2020 fick Lesjöfors dotterbolag John While Solutions i Singapore en förfrågan från Purdy Engineering i USA om att tillverka koniska tryckfjädrar för en rymdfarkost. Nu är 40 prototypfjädrar klara och har skickats till Maryland, USA.

Den amerikanska rymdindustrin är fortfarande väldigt aktiv, men håller på att transformeras från helt statligt finansierad till en bransch där privatägda företag dominerar. En aktör som arbetar med att utveckla den amerikanska rymdindustrin är Bill Purdy på Purdy Engineering.

I juli 2020 kontaktade Purdy Lesjöforsbolaget John While Solutions i Singapore (JWSL), med en förfrågan gällande koniska tryckfjädrar. Fjädrarna behövdes i ett pågående utvecklingsprojekt av en ny rymdfarkost. Under de följande veckorna pågick många diskussioner om dimensioner, krafter och fjäderdesign anpassad för de rådande förutsättningarna för monteringsutrymmet.

Det är inte varje dag som JWSL får möjlighet att tillverka fjädrar för rymdfarkoster så medarbetarna tyckte att det var ett spännande uppdrag, och fjäderteknikerna gjorde sitt yttersta för att förbättra prestandan även utöver de krav som kunden ställde i sin specifikation. Utvecklingsprocessen resulterade i att 40 prototypfjädrar i rostfritt stål nu skickats till Maryland, USA.

Men varför valde ett amerikanskt företag en fjäderpartner på andra sidan jordklotet?

– När vi frågade varför kunden valt oss sa han att JWSL var det företag som var mest lyhört för hans önskemål och att det var lika enkelt att samarbeta med ett företag i Singapore som med en lokal leverantör. Vi är väldigt glada att ha bidragit med vår kunskap och förmåga i en för oss väldigt exotisk bransch, säger Roy Loh, vice president för affärsområdet spring technology i Asien.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079