23948sdkhjf

Guldigt förvärv för svenska gruvbolaget

Svenska Kopy Goldfields AB har förvärvat Amur Gold Company Limited, ett medelstort guldproduktionsbolag i Ryssland. Med förvävet växer Kopy Goldfields och bildar en Rysslandsfokuserad medelstor koncern inom guldexploatering och guldproduktion.

Vi är glada att transaktionen fortskrider enligt plan och ser fram emot att slutföra transaktionen inom kort. Genom integreringen av de två bolagens verksamheter kommer det sammanslagna bolaget att kännetecknas av en stark produktionsprofil och en högkvalitativ prospekterings-och utvecklingsportfölj, vilket ger oss en stabil plattform för framtida tillväxt, säger Mikhail Damrin, vd för Kopy Goldfields.

Transaktionen förväntas slutföras i eller omkring augusti 2020.

Kopy Goldfields är ett svenskt guldprospekteringsbolag som verkar i de ryska regionerna Irkutsk och Amur. Kopy Goldfields strategi har varit att skapa värde genom att identifiera och förvärva potentiella guldprojekt med stor potential, samt prospektera och undersöka dem tills de antingen kan säljas kontant eller vidareutvecklas i samarbete med en partner.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.08