23948sdkhjf

Aluminiumleverantören byter ägare och vd

Under semestern har aluminiumleverantören Klarvik AB genomgått en ägarförändring, och nu går Jerker Blomqvist in som ensam ägare. Dessutom tillsätter bolaget en ny vd.

Läs också: Smält återvunnet aluminium sparar energi

Sedan Klarvik startades 2003 har inga ägandeförändringar gjorts förrän nu. Tidigare ägdes bolaget av Fredrik Karlsson, Andreas Jonhamre och Jerker Blomqvist tillsammans, men nu går Jerker in som ensam ägare.

I samband med ägandebytet tillsätter Klarvik även en ny vd, Lars Gustafsson. Lars har ett förflutet som bland annat marknadsdirektör på SAPA, och han har också suttit med i styrelsen för bolaget under ett antal år.

Jerker och Lars har alltid samarbetat bra och ser väldigt ljust på framtiden för Klarvik.

Det känns jättebra faktiskt. Det var dags att satsa och göra någonting för att komma framåt, säger Jerker till Metal Supply.

Läs också: Ändring bland Ovakos toppchefer

Lars kommer som vd bland annat lägga extra krut på att utveckla samarbetet ytterligare med Klarviks kunder och uppdragsgivare, samt lägga tid på omvärldsbevakning och följa industrins utveckling.

Jag känner Klarvik sedan 2014 genom styrelsearbetet. Var även vd en period fram till 2016 och är stolt och glad att Jerker vill använda mig som vd igen. Som vd kommer jag att fokusera på ledarskap och utveckling av alla duktiga medarbetare, effektivisering av produktion och kvalitetsarbete, berättar Lars för Metal Supply.

Som en av få aluminiumleverantörer erbjuder Klarvik både bearbetning och anodisering i huset. Man har också växt på konstruktionssidan och kan idag hjälpa kunder med egna produkter och komma in tidigt i produktutvecklingen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.125