23948sdkhjf

Biden vill stoppa gruva

Den amerikanska demokratiska presidentkandidaten Joe Biden har nu gått ut med att om han blir vald i presidentvalet, kommer han stoppa gruvan Pebble i Bristol Bay, Alaska. Detta eftersom han anser att laxfisket i Bristol Bay är ett ekonomiskt kraftcenter som bör skyddas.

– Det är ingen plats för en gruva. Obama-Biden-administrationen nådde den slutsatsen när vi genomförde en vetenskapligt baserad process 2014, och det är fortfarande sant idag, sa Biden i ett uttalande till amerikanska medier.

Processen som Biden pratar om, låg som underlag till en miljöutredning som föreslog att gruvprojektet skulle stoppas redan 2014. Dock sopades förslaget under mattan när Trump blev vald till president 2016.

Problemet med gruvan är att den skulle komma att byggas nära laxfisket i Bristol Bay, något som enligt Biden borde skyddas eftersom det är ett ekonomiskt kraftcenter för Alaska.

– Som president kommer jag att göra vad president Trump inte har gjort – lyssna på forskarna och experterna för att skydda Bristol Bay och allt det erbjuder till Alaska, vårt land och världen, fortsatte Biden.

Det är dock inte omöjligt att även Trump nu kommer ställa sig emot gruvan, hans son Donald Trump Jr ska nämligen ha fiskat mycket i Bristol Bay-regionen och twittrat att han ställer sig emot gruvplanerna. När en reporter sedan frågade Trump hur han ställer sig i frågan ska han ha sagt att han kommer lyssna på båda sidor. Det rapporterar flera amerikanska medier, bland annat ADN.


Printscreen av en tweet från Donald Trump Jr:s Twitter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078