23948sdkhjf

Weld4me – ny svetsrobot från Yaskawa

Yaskawa lanserar nu en ny svetsrobot som ska kunna arbeta nära eller tillsammans med människor, samtidigt som den behåller styrkan hos en industriell robot.

Som ett alternativ, eller komplement till manuell MIG / MAG-svetsning med luftkyld svetsutrustning, ska Weld4Me-robotstation erbjuda många fördelar. Dels har den ett litet fotavtryck och ska vara lätt att flytta med en handtruck, samtidigt som den ger en konsekvent svetskvalitet.

Hybridroboten (MOTOMAN-HC10DT) ska kombinera styrkan och noggrannheten hos en industrirobot med de säkerhetsfunktioner som krävs för en robot som ska arbeta i närheten av, eller samarbeta med människor.

Detta är för oss en helt ny produkt, men roboten som sådan (utan svets) finns levererad till flera svenska industriföretag som hanterings- och monteringsrobot, berättar Niklas Richardsson, säljchef för Robotics Sweden hos Yaskawa, för Metal Supply.

Weld4me är även utrustad med "Direct teaching" och den anpassade svetsguiden "Welding Wizard", något som ska göra det lätt att använda och programmera Weld4Me även utan tidigare erfarenhet av robotar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.096