23948sdkhjf

Trots stor nedgång – Drillcon ser ljuset i tunneln

Andra kvartalet var tufft även för Drillcon, och rörelseresultatet minskade med cirka 51 procent. Dessutom sjönk både nettoomsättningen och kassaflödet. Nu börjar däremot bolaget se en vändning och ger en positiv prognos för resterande månader 2020.

För andra kvartalet 2020 sjönk Drillcons rörelseresultat till 8,1 miljoner kronor från 16,7 miljoner för motsvarande kvartal 2020, vilket motsvarar en minskning med cirka 51 procent.

Även om nettoomsättningen och kassaflödet inte minskade lika markant, redovisar företaget även här sjunkande siffror. Nettoomsättningen minskade med näst intill 30 procent till 69,8 miljoner från 99,3 miljoner, och kassaflödet landade på 15,1 miljoner. Andra kvartalet 2019 låg kassaflödet på 17,2 miljoner, vilket innebär att kassaflödet sjunkit med 12 procent.

Så snart effekterna av nedstängningar på grund av Covid-19 blev kända har vi vidtagit åtgärder och anpassat kostnaderna. Flera kunder valde att stänga ner sin produktion eller delar av den i syfte att minska sina kostnader, vilket resulterade i att delar av vår flotta av borriggar blev parkerad, säger Patrik Rylander, vd och koncernchef för Drillcon.

Den begränsade rörligheten mellan länder, samt skillnader i hur respektive land valt att reglera åtgärder kopplat till coronapandemin, är några av anledningarna tillDrillconsökade kostnader. Nu börjar däremot bolaget ana en positiv vändning.

– Det råder fortfarande stor osäkerhet i världen med nya coronautbrott och samtidigt är det generellt låga priser på basmetaller, trots det kunde vi i slutet av andra kvartalet se att efterfrågan har börjat ökat något.

Inför resten av 2020 ser Drillcon att efterfrågan från marknaden börjar ta fart och att kunderna börjar öka produktionstakten och planera för nya projekt.

– Sammantaget gör detta att vi är försiktigt positiva i vår tro att efterfrågan kommer öka under tredje kvartalet och delar av den minskade omsättningen i andra kvartalet kommer återtas. Vidare är jag övertygad om att när coronakrisen börjar ebba ut så kommer Drillcon att fortsätta växa organiskt och leverera resultat. Vi kommer att jaga vidare i syfte att hitta nya kunder, nya geografiska marknader och att ta nya kontrakt, avslutar Patrik.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Ytskyddsdagarna: "Inspektera i tid kan vara avgörande"
Utställning om grön omställning
AP&T fabriksrenoverar pressar
Returträet innehöll 988 kg tungmetaller
Världens kopparbrist kan förvärra inflationen
Ryska "blodsmineraler" fraktas genom Finland till världen
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.189