23948sdkhjf

Ingenjörerna skickar nya betalningsuppmaningar till Saab

Sveriges Ingenjörer skickar betalningsuppmaningar för sina medlemmars räkning till Saab Automobile AB på grund av de uteblivna novemberlönerna.
– Eftersom besked om lönerna dröjer väljer våra medlemmar att agera. Vi skickar nu betalningsuppmaningarna för delgivning, säger Heléne Robson, förbundsjurist på Sveriges Ingenjörer.

Även i slutet av augusti skickade ingenjörerna in betalningsuppmaningar, då för de uteblivna augustilönerna. I och med rekonstruktionen av Saab kunde dessa utbetalas via den statliga lönegarantin, vars medel nu är förbrukade. Därför skickar Sveriges Ingenjörer in nya betalningsuppmaningar.

Betalningsuppmaning
Förbundet koordinerar de enskilda medlemmarnas betalningsuppmaningar. En betalningsuppmaning som inte leder till utbetalning av lönerna inom en vecka är ett första steg mot en konkursansökan, förutsatt att rekonstruktionen avbryts.

– Vi hoppas förstås att Saab Automobile ska få fram pengar till lönerna och även lyckas säkra en långsiktig finansiering för företaget, säger Per Bränneby, ordförande för Akademikerföreningen/Sveriges Ingenjörer på Saab i Trollhättan.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078