23948sdkhjf

Bulten expanderar och flyttar

Bulten har tecknat ett hyresavtal för en produktionsanläggning i Taipei, Taiwan, genom sitt dotterbolag PSM Taiwan. Den nya anläggningen ska både möjliggöra en mer effektiv och hållbar drift samt ge plats för ytterligare expansion.

Den nuvarande verksamheten i PSM Taiwan flyttas till den nya anläggningen under hösten 2020.

Läs också: De utvecklar trådlös klämkraftsövervakning av skruvförband

PSM Taiwan förvärvades av Bulten i februari 2020 och producerar idag främst bearbetade fästelement i mindre dimensioner för kunder inom både fordonsindustrin och annan industri. I linje med planerna för att effektivisera produktionen, utvidga tillverkningskapaciteten och ge en hållbar och attraktiv arbetsmiljö för de anställda, kommer PSM Taiwan att flytta sin verksamhet från sin nuvarande anläggning till den nya.

Den större ytan möjliggör dessutom egen tillverkning av en del av de komponenter som för närvarande köps från leverantörer. Den nya byggnaden är också mer lämpad för verksamheten och möjliggör en rad önskade förbättringar.

– Vi går vidare med de planer som vi gjorde i samband med förvärvet av PSM, och detta steg kommer göra det möjligt för oss att tillvarata de synergier som identifierades tidigt i den processen, säger Anders Nyström, vd och koncernchef för Bulten.

Den nya anläggningen ligger ungefär 30 minuter från den befintliga och hyresavtalet löper under en femårsperiod med valfri förlängning. Engångskostnaderna kommer att uppgå till cirka fyra miljoner kronor och den inkrementella återkommande hyreskostnaden till cirka 1,8 miljoner per år.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.143