23948sdkhjf

Stål – viktig del i bygget kring historiska linbanan

För första gången någonsin kommer det att gå att åka mellan två städer i olika länder med linbana. Linbanan kommer att gå mellan Blagoveshchensk i Ryssland och Heihe i Kina, och i bygget av den ryska terminalen har stål en viktig roll.

Läs också: Celsa armeringsstål satsar på naturgas

Bygget är i full gång för den nya linbanan mellan Ryssland och Kina och 2022 förväntas det nya transportmedlet vara klart för invigning. I varje korg på linbanan kommer 60 passagerare att rymmas tillsammans med bagage, och resan ska gå på enbart 7 och en halv minut.

För att lyckas med den avancerade designen av den ryska terminalen, spelar stål en viktig roll.

Eftersom terminalen kommer att innehålla utsiktsplattformar som ska sticka ut tio meter från huvudbyggnaden, krävdes ett material starkt nog att bära alla männsikor som samlas för att titta på utsikten över floden och Heihe. Enligt Ben Van Berkel, grundare av UNStudio som fått i uppgift att designa den ryska terminalen, var stål det självklara valet.

– Stålets mångsidiga egenskaper var en viktig del i konstruktionsmetoden. Teamet var överens om att en stålkonstruktion var det optimala sättet att uppnå de svävande kanterna, säger Ben enligt World Steel.

Även smala stålpelare används flitigt i bygget, eftersom designers ska kunna maxa golvytan och ge utrymme för stora öppna områden.

Se bilder på hur linbanan och Rysslands terminal kommer att se ut här.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.11