23948sdkhjf

BE Group – starkt kassaflöde trots tuffa månader

För andra kvartalet redovisar BE Group ett starkt kassaflöde, trots tuffa månader till följd av coronapandemins effekter. Nettoomsättningen och rörelseresultatet däremot, visade sjunkande siffror.

Vi gick in i andra kvartalet med stor osäkerhet på grund av omvärldens reaktioner på den snabba spridningen av Covid-19. Över en natt tappade några av våra kunder, främst underleverantörer till fordonsindustrin, 80 procent av sin omsättning och vår enskilt största kund meddelade med en dags varsel att de tillfälligt skulle stänga ner hela sin verksamhet, säger Peter Andersson, vd och koncernchef för BE Group.

Läs också: Celsa armeringsstål satsar på naturgas

Rörelseresultatet uppgick till 21 miljoner kronor där motsvarande siffra 2019 uppgick till 32 miljoner. Även Nettoomsättningen sjönk och uppgick till 935 miljoner kronor (1 193 miljoner för kvartal två 2019).

Kassaflödet däremot ökade till 95 miljoner kronor från 67 miljoner motsvarande period 2019.

Under andra kvartalet har BE Group även tagit beslut om att omstrukturera sin verksamhet i Baltikum.

Vi kommer fortsatt vara representerade i samtliga baltiska länder men lager och produktionsservice konsolideras till Estland. Engångskostnader om drygt 5 miljoner kronor belastar rörelseresultatet i andra kvartalet och förväntas ha en återbetalningstid på runt 1 år, säger Peter.

När det gäller framtiden är osäkerheten avseende effekterna av coronapandemin på kommande kvartal stor hos BE Group.

– Vi bevakar utvecklingen noga och är beredda att vidta fler och kraftigare åtgärder om det är nödvändigt, samtidigt som vi med kort varsel kan växla upp och möta ökad efterfrågan från såväl nya som gamla kunder, säger Peter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.234