23948sdkhjf

Två män avlidna vid underhållsarbete på Sandvik Coromant

I mitten av juli hittades två män livlösa i en vätgastank på Sandvik Coromants fabriksområde i Gimo i Östhammars kommun. Det är ännu oklart hur dödsolyckan kunde inträffa.

Det var när en man i 40- och en i 60-årsåldern höll på med underhållsarbete i tanken som något gick fel. Ingen vet ännu vad eftersom det inte finns några vittnen till händelsen.

Det var först efter att anhöriga hörde av sig till Sandvik Coromant som en vakt hittade männen livlösa inuti gastanken där de utförde underhållsarbete. När polisen kom på plats kunde de konstatera att de båda männen var avlidna.

En förundersökning om vållande till annans död har upprättats av polisen och olyckan är anmäld till Arbetsmiljöverket som startat en utredning.

Samtidigt pågår företagets egen utredning av den tragiska dödsolyckan där två av deras anställda avled.

- Det är förstås oerhört tragiskt och våra tankar går till de anhöriga och närmaste kollegorna. Säkerheten är högsta prioritet på Sandvik och nu måste utredningarna få visa vad som hänt, berättar Sandvik för Metal Supply.

Som brukligt har produktionen varit pausad under några veckor i anslutning till sommarsemestern och då pågår också en del underhållsarbeten.

Produktionen återupptas nu successivt med start i slutet av juli.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078