23948sdkhjf

Jättemässan för plåt skjuts upp

Jättemässan EuroBLECH som skulle hållts i oktober i år skjuts nu fram på grund av coronapandemin. Mässan kommer i stället äga rum 9 till 12 mars 2021 i Hannover, Tyskland.

Läs också: Vrena Mekaniska slår omsättningsrekord trots corona

Precis som flera andra mässor har EuroBLECH International Sheet Metal Working Technology Exhibition nu skjutits fram. Beslutet togs efter omfattande samtal med utställare och partners som menat på att utställningen inte borde hållas i oktober på grund av coronapandemin. Även osäkerheter kring resebegränsningar för att upprätthålla evenemangets internationella karaktär har påverkat beslutet.

– Även om vi nyligen har fått myndighetsgodkännande för vårt säkerhetskoncept för att hålla EuroBLECH i oktober i år, har vi beslutat att skjuta upp EuroBLECH till våren 2021. De senaste månaderna har varit utmanande, särskilt för plåtindustrin och dess närstående sektorer, och vi har sett en minskning av order på kapitalvaror, säger Nicola Hamann, vd för Mack Brooks utställningar.

Trots att mässan skjuts fram kommer EuroBLECH fortfarande erbjuda en plattform för mässans deltagare i år, där de virtuellt kan visa upp sina senaste maskiner och lösningar och ordna virtuella möten med internationella besökare. Den virtuella mässan Digital Innovation Summit kommer att hållas 27 till 30 oktober 2020.

Vi tror att det är vår plikt att hjälpa branschen genom dessa extraordinära tider genom att erbjuda en marknadsplats även i år, som en plattform för innovationer och som utgångspunkt för industrins återhämtning, säger Nicola.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.093