23948sdkhjf

Varseln duggar tätt men det är långt ifrån rekordnivåerna

Dagens Arbete har granskat varselstatistiken månadsvis inom verkstadsindustrin
Dagens Arbete granskning av varselstatistiken pekar på att varslen ökar generellt men på mycket låga nivåer. Omfattningen är långt ifrån de historiskt höga nivåer som marknaden upplevde under förra lågkonjunkturen. Undersökningarna har gjorts sedan nittiotalet.

Årets svartaste månad
Oktober iår var den svartaste månaden då 1570 personer varslades om uppsägning. Men enligt Dagens Arbete är detta relativt lågt i jämförelse med till exempel oktobermånaden år 2008 då 8223 personer varslades.
Sammanlagt har fem tusen personer varslats iår, vilket är ungefär samma siffra som uppgavs under en enda månad under finanskrisens lugnare fas för tre år sedan. Skillnaden är stor.

Osäkert
Men dagens ekonomiska läge bjuder till försiktighet, Europa befinner sig i ett osäkert ekonomiskt läge och ingen kan förutspå vad som kommer hända. En sak är säkert och det är att den svenska exportindustri kommer att beröras.

Visstidsanställda
De som är visstidsanställda och vikarier är de som har fått gå och som kommer att gå först, oftast obemärkt då många företag redan i dagsläget har valt att inte förlänga deras kontrakt.








Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094