23948sdkhjf

Han startar eget – mitt i coronatider

Mitt i coronakrisen väljer före detta-säjaren på Stenbergs, Fredrik Claesson, att ta över ansvaret för Exceteks agentur i Sverige och starta eget. Nu är han i uppstartsfasen av FC Maskin och ser positivt på framtiden.

Sedan 2015 har Stenbergs ansvarat för Exceteks agentur som tillverkar trådgnistar i Sverige, både försäljning och eftermarknad med reservdelslager. Fredrik Claesson, nuvarande vd på nystartade FC Maskin, jobbade under dessa år med Excetek på Stenbergs.

Metal Supply har pratat med Fredrik för att ta reda på mer om det nystarde företaget FC Maskin.

Hur kommer det sig att du valde att starta FC Maskin?

Jag fick frågan från Stenbergs om jag ville köra excetek i egen regi, så rätt tillfälle dök upp. Det är ju inte så många som startar nya företag i maskinbranschen just nu, men då jag fick frågan från Stenbergs tänkte jag att jag går mot strömmen.

Hos Stenbergs var det Fredrik som jobbade med Excetek, och Excetek blir även Fredriks första leverantör. FC maskin är helt nystartat.

Eftersom jag jobbat länge i branschen har jag ju ett nätverk att jobba med, jag kommer till exempel samarbeta med Vemu i Ulricehamn.

Hur ser framtiden ut för FC Maskin?

– När man startar ett företag har man ju tankar på hur det kommer se ut i framtiden och FC Maskin kommer komma med fler leverantörer framöver, men det är excetek jag börjar med.

Excetek tillverkar trådgnistar i flera olika storlekar med olika specifikationer och har maskiner med rörelseområde från X350, Y250, Z220 till X1200, Y1000, Z1000.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094