23948sdkhjf

Nytt miljonstöd till SME-företag

Många små och medelstora företag lider till följd av coronapandemin. Därför har nu Region Stockholm valt att stödja två projekt med totalt 1,9 miljoner kronor, för att hjälpa företag att ta sig ut ur krisen och lyckas ställa om för att överleva.

Stödet handlar om allt från stödprogram anpassade utefter det enskilda företagets utmaningar, till att kunna ställa om och återigen rikta blicken mot den internationella marknaden för möjligheten att expandera.

– Stockholmsregionen är en av världens starkaste miljöer för innovationsföretag och start-ups, och coronakrisen får inte skada denna unika resurs för Sverige. Därför gör Region Stockholm allt vi kan för att företagen i regionen ska överleva och kunna utvecklas trots krisen, säger Gustav Hemming, Tillväxtregionråd och vice ordförande i regionstyrelsen.

Det är organisationerna Connect Östra Sverige Ideell Förening och Stockholm Innovation & Growth, STING, som står bakom projekten. Den förstnämnda kommer ha ett projekt som är i två delar, där man först ger rådgivning och stödinsatser till företag för att klara sig ur krisen, och sedan vänder blicken mot den internationella marknaden för möjligheten att expandera och samtidigt öka små- och medelstora företags förståelse och arbete med hållbarhet.

STING kommer att fokusera på utvecklingen av innovativa tillväxtföretag i Stockholm genom att hjälpa dem med internationella investerarkontakter från hela världen.

– Vi skrapar nu botten av våra regionala tillväxtmedel för att möta coronakrisen i vårt näringsliv. Jag vill därför vädja till regeringen, riksdagen och nationella myndigheter att också stärka fokus på hur innovations- och tillväxtföretagen ska överleva krisen, avslutar Gustav.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.08